Rek.nro.VH12-080-0012

Martha Eldig - on virtuaalihevonen

Saavutukset

Losterin Nuori Lupaus 2012
Hopealiiga -lähtö - kolmas
Kiri-Kalle KIR Muistoajo - viides

SYNTYMÄAIKA 01.04.2012 (4v 1.9.12)
TUOJA Tierra
OMISTAJA Orilammentalli (VRL-04571)
ROTU, SP Pohjoisruotsinhevonen, tamma
VÄRI, SÄKÄ Ruunikko, 153cm
ENNÄTYS 24,8ake
VOITTOSUMMA 59 043v€
STATISTIIKKA 103 : 8-4-8 (8%- toto 19%)

Luonne

Martta on nimensä mukaan tulta ja tappuraa, eikä tahtoisi millään rauhoittua paikoilleen hoitaessa tai varustaessa. Osaa kyllä käyttäytyä jos hoitaja sitä tarpeeksi tiukasti vaatii, mutta joskus voi kärsivällisyys olla koetuksella kun tamma vain pyörii ja huutelee muihin karsinoihin. Varsinkin varustaessa tyttö on innoissaan tietäessään, että kohta pääsee ulos ja liikkumaan.

Vaikka tallikäyttäytyminen on muuten ensiluokkaista ja Martta ei koskaan satuta ketään edes vahingossa, se voi olla haastava hoidettava. Jos hevosen sitoo kiinni karsinaan, se pysyy hieman paremmin aloillaan, mutta saattaa silti tepastella ja pyörähdellä. Satulointi ja suitsiminen sujuu helposti, sillä Martta asettuu kun satula tuodaan esille ja avaa suunkin pyydettäessä. Mutta kun pitäisi saada valjaat niskaan ja kärryt perään, on hieman haasteita. Tamma rakastaa kärryjen edessä oloa ja ei malttaisi millään odottaa liikkeelle lähtöä. Taluttaessa yleensä pysyy hyvin vierellä ja ei tarvitse pelätä että hevonen kiskaisisi itseään irti odottamattomasti.

Ajaessa tulta ja tappuraa ja joskus hieman hankala hallita. vauhtia löytyy ja kilpailutahtoa vaikka muille jakaa. Jos joku yrittää Martasta ohi, on ohjastajalla työ ja tuska saada se takaisin asettumaan ja kulkemaan oikeaa tahtia. Maastoillessa täysin varma ja tottelee erittäin hyvin. Hieman saattaa painaa ohjille, mutta kaikkiaan mukava ajettava jos ohjastajalla on riittävästi hauista käsissään.

Ratsastaessa herkkä painoavuille ja liikkuu myös melkein yksistään niillä pienen harjoittelun jälkeen. Esteillä sohlaa jalkojensa kanssa ja ei keskity kunnolla, mutta kouluradoilla liikkuu jopa helpon a radan läpi. Tamma ei juuri välitä vaikka suussa roikuttaisiinkin, mutta jos ohjat ovat liian tiukalla, voi tamma lähteä kiihdyttelemään. Ohjat saavat olla löysällä ja hevonen kääntyilee kyllä pohkeiden ja painon avulla. Maastossa innoissaan, mutta koskaan ei lähde käsistä vaan tekee aina parhaansa ja kuuntelee hyvin.
© Tierra

Sukutaulu


i. Actionfyllda evm.
m, 154cm
22,5ly
ii. Fred-Boy evm.
m, 156cm
iii. evm.
iie. evm.
ie. Diana evm.
m, 151cm
iei. evm.
iee. evm.
e. Blyg Martha evm.
prn, 152cm
20,1aly
ei. Klicka för att köra evm.
mrn, 153cm
eii. evm.
eie. evm.
ee. Martha II evm.
rn, 152cm
eei. evm.
eee. evm.

Jälkeläiset


Syntymäaika sp. Nimi Isä Omistaja

00.00.2000 o/t.