Rek.nro.VH11-080-0026

Moa Teodora - on virtuaalihevonen

Saavutukset

Voittajafiilis 2014 - voittaja
Timanttiliiga -lähtö 2014 - voittaja
Aken Muusa 2012 finaali - toinen
Joulun lumitähti 2011 - kolmas
Januari Kallblodstjejen - kolmas

VRER-Valio

SYNTYMÄAIKA 01.03.2011 (4v 1.12.11)
TUOJA Narrilaivan, Shavo
OMISTAJA Orilammentalli (VRL-04571)
ROTU, SP Pohjoisruotsinhevonen, tamma
VÄRI, SÄKÄ Ruunikko, 158cm
ENNÄTYS 21,9aly - 30,2make
VOITTOSUMMA 152 837v€
STATISTIIKKA 112 : 18-13-10 (v16%-toto37%)

Luonne

Rauhallinen ja kiltti tamma joka ei vähästä hätkähdä. Doran luonne on luotettava, ja sen kanssa voi pientenkin antaa touhuta. Ratsastaessa tai ajaessa vauhtia kyllä löytyy, mutta Dora on pomminvarma. Dora kuuntelee kyllä helposti kuskiaan, eikä lähde kaahaamaan liikoja. Tallissa käyttäytyminen erinomaista. Tamma onkin yksi työntekijöiden lempihevosista helppoutensa takia.

Hoitaessa kiltti ja rauhallinen, eikä tekisi pahaa kärpäsellekään. Harjattaessa Dora pysyy paikoillaan kuin tukki. Osaa nostaa kaviota pyynnöstä, laskee pään suitsia varten ja väistää pienestä merkistä. Satuloitaessa tai valjastaessa Dora seisoo kiltisti paikoillaan, jotta hoitajat saavat työnsä tehtyä. Taluttaessa kulkee kiltisti vierellä ja seuraa kuin koira. Välillä pitää katsella ruohotupsujen perään, mutta harvemmin Dora sille tielle lähtee.

Ajaessa reipas ja menevä, eikä helpolla halua hävitä muille. Kilpailutilanteessa tästä luonteenpiirteestä on hyötyä. Mukava ajettava sillä ei koskaan ala juuri painamaan ohjille ja harvoin yrittää mitään temppuja. Menohaluja on, joten on kuskista kiinni, kuinka lujaa hän haluaa Doran menevän. Osaa olla kenkkumainenkin huonolla kelillä, mutta yleensä mukava ja helppo ajokki. Kenkkumaisuudet rajoittuvat useimmiten pienimuotoiseen juputtamiseen tai hidasteluun, ei sen suurempiin.

Ratsastaessa ei kovin herkkä ja vaatiikin selkeät isot avut. Ratsastajan on oltava kärsivällinen, jotta Doran pitkät verryttelyt eivät ala ärsyttämään. Pienen lämmittelyn ja jumppaamisen jälkeen herkistyy joka kerta, mutta aina se on alussa samaa vääntämistä. Lopputunnista Dora olisi valmis vaikkapa kouluvalmennukseen, alkutunnin kankeus on nimittäin poissa. Esteillä hieman huolimaton ja vaatii ratsastajalta enemmän, mutta koulua osaa hienosti. Esteillä saattaa siis puomeja putoilla, mutta harvemmin Dora kieltelee.

© Tierra, pidentänyt Britta

Sukutaulu


i. Eeric Lux evm.
m, 159cm
23,4a
ii. Gjånder evm.
25.4
ie. Maria Lux evm.
24,2
e. Mona Lis evm.
rn, 154cm
38,1
ei. Rio Troll evm.
27,4a
ee. Lisa Lotte evm.
24,9a

Jälkeläiset


Syntymäaika sp. Nimi Isä Omistaja

04.09.2013 o. Tierra′s Borteo Borqye RA